17 januari 2018

Impressies van het gebouw

Impressies van het gebouw

Wat eerst alleen maar een serie impressies was, wordt in razend tempo werkelijkheid (hulde voor de mensen van BINX!). Bekijk het dossier van architect DP6, over twee maanden is het grotendeels klaar.

Lees verder

26 juli 2017

Hallo buren!

Hallo buren!

Onlangs hebben we kennis gemaakt met (een deel van) onze nieuwe buren: de omwonenden van het Kerkplein en de bedrijven die aan het plein gevestigd zijn. Met voor iedereen een 'hallo buren'-envelop (met een briefje, wat info en een attentie) op zak, maakten we praatjes met onder meer de kapper, de bakker, met Milou van biologische winkel Mimint, Michiel van Anne en Max en natuurlijk een aantal omwonenden. Hier en daar klonk natuurlijk een kritische noot, maar gelukkig ook heel veel blijde verwachting. De eerste kennismaking was al prettig, we zien er enorm naar uit om goede buren te worden! Wil je weten hoe Milou van Mimint en Michiel van Anne & Max naar de komst van Focus op het (jawel) Audrey Hepburnplein kijken?

Lees verder

02 mei 2017

Waarom nieuwbouw Focus?

Aan het formele besluit om Focus te huisvesten in een nieuw onderkomen op het Kerkplein is een zeer lang en intensief traject vooraf gegaan.

Lees verder

02 mei 2017

Strategische toekomstvisie

In 2014 heeft Focus adviesbureau LAGroup de opdracht gegeven een visiedocument te schrijven dat als uitgangspunt kan dienen voor verdere ontwikkelingen. Een strategisch document waarin omschreven staat hoe Focus zich in de toekomst wil gaan ontwikkelen binnen een  fysieke, inhoudelijke en technologische context. Dit document vormt de basis van het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem.

Lees verder

01 april 2017

Archeologisch onderzoek Kerkplein

Archeologisch onderzoek Kerkplein

Voorafgaand aan het naar boven halen van de Jansbeek en de nieuwbouw van Focus op het Kerkplein is er uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan. Archeoloog Leo Smole hield belangstellenden op de hoogte van vorderingen en vondsten in korte, aanstekelijke youtubefilmpjes (helaas geen HD kwaliteit). Deze filmpjes zijn nog te bekijken via het youtubekanaal van Archeohotspots.

Lees verder

30 december 2015

Interview met RTV Arnhem

In december 2015 sprak RTV Arnhem met artistiek directeur Henk Bitter over de rol van Focus op het Arnhemse culturele terrein.

Lees verder